Ktoś podpowie, czy w 2.0 TDI BKD klapa oprócz gaszenia ma jeszcze jakieś funkcje, np. na wolnych obrotach przymyka dolot aby z EGR silnik mógł wyciągać spaliny? Testował to ktoś?
EGR to też klapa gasząca, ktora ma swoje funkcje w silniku.
u siebie mam klapkę, silnik normalnie gasnie, kiedys jak była zepsuta to przy gaszeniu telepało silnikiem więc mnie to wkurzało i klapka została na miejscu, egr można śmiało wywalić ale klapka fajnie jak jest :wink:
Klapa średnio wytrzymuje w moim silniku około 100kkm a przyczyną awarii jest obrabiająca się zębatka wielkości tej w zegarku :roll: natomiast odnośnie szlamu to ze względu na brak egra specjalnie się nie syfi
[ Dodano: Pon 07 Maj, 12 20:58 ]
Zamieszczone przez greg44
A o chorobie wściekłych Diesli słyszeli? Klapa potrzebna. :lol:
mój diesel i jego właściciel jest już od dawna nieuleczalny :haha:
no właśnie bo skoro nie ma spalin już pozbawionych tlenu które zajmują 100 - X %, a jest sam czysty tlen w 100 % to spalanie powinno być efektywniejsze. A w jakich sytuacjach działa EGR,
1) na wolnych obrotach ?
2) podczas stałej prędkości na trasie ?
bo podczas przyspieszania musi być zamknięty, inaczej nie byłoby wystarczającego doładowania.
1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
Przeglądałem w swoim silniku układ recyrkulacji i zauważyłem, że ten układ oprócz podgrzewania cieczy chłodzącej odpowiada za podgrzewanie filtra paliwa. Mam rację?
Do czego służy "gruszka" znajdująca się na początku chłodnicy spalin?
Komentarz